Hondax.nl Information about Honda DAX motorbikes and mopedsKlepveertang
imageOm kleppen te kunnen verwijderen moet de veerschotel omlaag geduwd worden waarbij de klep in de klepzitting blijft. Hierdoor worden te klepveren ingedrukt en kunnen de klep spieën worden verwijderd. De holbewoners onder ons geven een klap met de hamer via een schroevendraaier op de veerschotels en hopen dat de spieën los springen. De kans op schade en gelanceerde klep spieën is reëel, dus dit is afgeraden. Een beter alternatief is om een steek of ringsleutel in de kop te steken (via het grote gat tussen de twee ronde gaten) en sleutel als hefboom te gebruiken. Dit gaat meer beheerst en dit is ook mogelijk met een nog gemonteerde cilinderkop op een cilinder. (Hierbij is wel perslucht op het bougie gat nodig om de kleppen gesloten te houden.) De mooiste methode is om de veren te spannen via een klepveertang. Hierbij worden de veren beheerst ingedrukt en kunnen de twee spieën per klep worden weggenomen. De voorwaarde is wel dat de cilinderkop gedemonteerd moet zijn.

Verwijderen van kleppen, klepveren, spieën of veerschotels is in ieder geval nodig bij eventueel schadeherstel, inslijpen van kleppen, vervangen van klep seals of grondig reinigen/revisie.
2019-09-15 10:13:54

warningZet altijd een veiligheidsbril op bij verwijderen van klep spiën! Wegschietende spieën kunnen voor onherstelbaar oogletsel zorgen.
2019-10-03 15:45:55


© 2020 Reiding.com - build: 20190913 5380